VIDEO: High-Tech Day již posedmé přivítal studenty vysokých škol

hightechday 2014 ikonaNa akci „High-Tech Day“ přijelo 26. dubna 2014 přibližně 100 studentů českých technických vysokých škol. Kromě prohlídky výrobních prostor jednoho z nejmodernějších závodů skupiny Bosch dostali studenti možnost poznat práci odborných oddělení firmy. Přínosem pro studenty byl také přímý kontakt s jednotlivými odborníky a vedoucími pracovníky firmy. Návštěvní program byl doplněn odbornými prezentacemi o klíčových technologiích dieselové techniky, informacemi o skupině Bosch a její výrobní divizi Dieselových systémů.

Číst dál...

V českých domácnostech tiše leží zlatý poklad

mobil smsS nástupem mobilních telefonů se v běžných domácnostech začala nenápadně shromažďovat zásoba zlata. Statistická data působí až neuvěřitelně. Klasickou těžbou zlata se dnes z jedné tuny horniny získá v průměru 1 až 3 gramy zlata. Tuna mobilních telefonů ukrývá stonásobné množství. Výtěžnost bývá kolem 300 gramů zlata. Podle některých odhadů může v českých domácnostech ležet přes osm milionů nepoužívaných mobilů, což představuje zhruba 300 kilogramů zlata a přes dvě a půl tuny stříbra.

Číst dál...

VIDEOROZHOVOR: Firma CONTEG oslavila 15 let od svého vzniku

conteg logo ikonaSpolečnost CONTEG patřící mezi největší výrobce IT rozvaděčů, průmyslových rozvaděčů a systémových řešení a služeb pro datová centra a průmyslové aplikace v Evropě, Africe a Středním východě, v letošním roce oslavila 15 let od svého založení. Rozvaděče s logem CONTEG je možné potkat ve více než 50 zemích na 4 kontinentech. Celý prostor EMEA (Evropa, severní Afrika, Blízký a Střední východ) pokrývá společnost CONTEG sítí distributorů a vlastních obchodních zastoupení. O klíčových momentech v historii firmy a jejím strategickém směřování jsme mluvili s předsedou představenstva Vítem Voláčkem.

Číst dál...

Na Vysočině u Humpolce byla otevřena první čerpací stanice s CNG

cng humpolec ikonaDrtivá většina z téměř 50 plnících stanic stlačeného zemního plynu v Česku neumí poskytnout motoristům očekávaný standard prodeje, který má při tankování pohonných hmot na klasické čerpací stanici. Blízko dálnice u sjezdu na Humpolec byla však dnes slavnostně otevřena první plnící stanice stlačeného zemního plynu na Vysočině, která rozšířila stojany pohonných hmot běžné čerpací stanice.

Číst dál...

Polovina Čechů nejraději chodí do sběrných dvorů

sberny dvur ikoAčkoliv se Češi, kteří neodevzdávají vysloužilé elektrospotřebiče k ekologické recyklaci, vymlouvají na nedostatek míst zpětného odběru, jde hlavně o omluvu vlastní pohodlnosti. V současnosti existuje mnoho možností, kam staré elektro odevzdat.  Lidé je mohou například předat prodejci při nákupu nového zařízení, mohou je vhodit do speciálních sběrných kontejnerů, využít mobilní svozy velkoobjemových nebo nebezpečných odpadů, popř. je odevzdat sborům dobrovolných hasičů, zapojených do projektu Recyklujte s hasiči kolektivního systému ELEKTROWIN. Pro 49 % Čechů je ale nejoblíbenější formou zapojení se do procesu recyklace návštěva sběrného dvora. Vyplývá to z nedávného průzkumu společností ELEKTROWIN a Asekol.

Číst dál...

VIDEO: Podívejte se do unikátní testovací laboratoře CONTEG pro datová centra

CONTEG lab ikonaV Pelhřimově bylo otevřeno unikátní evropské testovací centrum pro datová centra a spuštěny do provozu nejnovější výrobní technologie. Společnost Conteg významně rozšířila svůj výrobní závod v Pelhřimově a zahájila činnost unikátního TestCentra pro datová centra (TC4DC). Dále byly do provozu uvedeny nové výrobní technologie. Celková investice dosáhla 105 mil. Kč. Doba výstavby byla 15 měsíců a celá investice by nebyla realizovatelná bez pomoci strukturálních fondů Evropské unie.

Číst dál...

REKLAMA