Samsung v Česku testuje nástroje, které následně zavádí na globální trh

O tom, že je Česká republika výraznou technologickou destinací, svědčí například praxe jihokorejské technologické společnosti Samsung Electronics. V posledních letech již několikrát implementovala nejnovější nástroj nebo postup nejprve v tuzemsku a až po testovacím období jej pustila na globální trh. Těží z toho samozřejmě i české firmy, které si Samsung vybírá jako své partnery a dodavatele. Dvěma z nich jsou například společnosti Conectart a Daktela. Společně pro Samsung vytvořili unikátní hlasově ovládané IVR, které zkrátilo průměrný hovor se zákazníkem o 75 %.

Číst dál...

V nové hale v Panattoni Parku Prague Airport II se zrodí unikátní distribuční centrum pro zahraniční e-shopy

V rekordním čase našel developer Panattoni Europe uživatele pro novou halu u pražského mezinárodního Letiště Václava Havla, a posílil tak velký e-commerce hub u dálnice D6. Ještě před dokončením budovy o velikosti 25 000 m2 uzavřel smlouvu se  společností Europe Huajie Development, která zastřešuje různé společnosti specializující se na elektronický prodej různého typu produktů. V Panattoni Parku Prague Airport II tak vznikne unikátní distribuční centrum, které bude sloužit čínským e-shopům k distribuci zboží po celé Evropě a zároveň k importu evropského zboží do Číny. S realizací projektu pomohla realitně poradenská společnost 108 Agency.

Číst dál...

Rizik plynoucích z regulací se bojí dvakrát více firem než loni, rostou i obavy z makroekonomického vývoje

Firmy po celém světě vnímají jako největší riziko pro své podnikání regulace, kterými se státy připravují na možné scénáře ekonomicko-politického vývoje. V každoročním celosvětovém průzkumu poradenské společnosti BDO takto odpovědělo 62 % z více než 500 dotázaných společností. Oproti roku 2017, kdy regulace jako hrozbu označilo jen 35 % z nich, se jedná o téměř dvojnásobný nárůst.

Číst dál...

Pražští hygienici kontrolují provozovny rychlého občerstvení na koupalištích

Hygienická stanice hlavního města Prahy (HSHMP), jako věcně a místně příslušný orgán ochrany veřejného zdraví v metropoli, se i letos zaměřuje na kontroly provozoven rychlého občerstvení a stravovacích služeb v areálech pražských koupališť. Za loňskou letní sezónu HSHMP provedla 40 kontrol na čtrnácti pražských koupalištích. 14 kontrolních akcí proběhlo již letos a další budou pokračovat.

Číst dál...

Ruský kapitál investovaný do zahraničních nemovitostí prudce roste, meziročně se zvýšil o pětinu

Investice Rusů do nemovitostí v zahraničí, včetně České republiky, se podle údajů Centrální banky Ruské federace poprvé za poslední 4 roky zvýšily. V roce 2017 přesáhly 1 miliardu amerických dolarů, stále se však jedná jen o polovinu maxima dosaženého v roce 2013. Loňský objem investic se pohybuje na podobné úrovni jako v roce 2010. Podle kvalifikovaného odhadu ředitele privátního a individuálního bankovnictví Expobank CZ Alexee Alexandrova se investice Rusů zvyšují i v České republice

Číst dál...

REKLAMA